Terug naar nieuwsoverzicht
10 december

Tegoedbonnenactie!

De afgelopen maanden hebben wij als bestuur hard gewerkt en veel contact gehad met verschillende instanties. Op hun initiatief werd het voorstel gedaan om de kerstgeschenken die zij dit jaar aan hun werknemers zouden geven, eens anders te laten zijn dan anders. Er werd besloten om tegoedbonnen uit te geven die alleen besteed kunnen worden bij leden van de OVSB. Er is ruim € 20.000,00 gemoeid met deze acties, dus een heel groot en mooi bedrag.

De volgende instanties nemen deel aan de actie:
- WSD-groep
- Gemeente Son en Breugel (met 3 verschillende afdelingen)
- Emiliusschool
- Son en Breugel Verbindt

De bonnen zijn ontworpen door bestuurslid Sandor Paulus en de kosten voor het drukken zijn door ons als bestuur gedragen. De waarde van de bonnen is echter geheel door de betreffende instantie/ondernemer bekostigd. Zie de bijlage voor een overzicht van de bonnen.

Hoe gaat het in zijn werk?

U als OVSB-lid neemt de bon aan zodra iemand deze (gedeeltelijk) wenst te besteden. Daarna geeft u de korting die de ondernemer krijgt. De WSD-bonnen, de bonnen van de gemeente en die van de Emiliusschool zijn opgedeeld in kleinere bedragen. De bonnen worden dus in één keer volledig besteed. De bonnen van Son en Breugel Verbindt mogen deels worden besteed. Als niet het gehele bedrag ineens wordt besteed, vragen wij u om het restbedrag uit te rekenen, dat op de bon te schrijven en het vorige bedrag door te strepen. Vermeld daar dan a.u.b. ook de datum waarop het besteed is.

Vervolgens noteert u voor uzelf de naam of het nummer dat op de ingeleverde bon staat (of u neemt de gehele bon in). De korting die door u is gegeven, kunt u aan ons doorgeven via penningmeester@ovsb.nl. Daarna betaalt onze penningmeester de door u gegeven korting uit. Zorg dus wel dat u een naam/code heeft, zodat wij ook kunnen controleren of de besteding terecht is geweest.

Als ondernemer hoeft u dus een enkele (financiële) investering te doen. Als OVSB hebben wij dat ook amper gedaan (uitsluitend de drukkosten). De instanties hebben de bonnen zoals gezegd volledig bekostigd. Wij vragen van u als ondernemer uitsluitend wat administratie te voeren en ons daarvan op de hoogte te houden. Het zou makkelijker zijn als één en ander met een pasje geregeld kon worden, maar dat was op deze termijn niet te regelen.

De bonnen hebben in principe een geldigheidsduur van 1 jaar en verlopen aldus per 31 december 2021.


Mooie actie!

Wij als bestuur vinden het geweldig om te zien hoe het bij deze instellingen leeft om lokale ondernemers in deze lastige tijden te steunen. We zijn blij met de initiatieven en denken dat we een heel mooi bedrag binnen hebben gekregen wat vervolgens uitsluitend bij u als ondernemer terecht kan komen. Bovendien ontstaan er mooie kansen om nieuwe klanten te binden.

Mocht u vragen hebben over de actie, dan verneem ik dat graag. U kunt een mail sturen naar voorzitter@ovsb.nl. Verder kunt u mij (Luc) per telefoon berichten (06-27820889).

Het OVSB-bestuur wenst u fijne feestdagen. 

We gaan met zijn allen op naar een beter jaar in 2021!



Vorig nieuwsbericht